U.S. Open
U.S. Open

U.S. Open

US Open denumit în mod oficial United States Open Tennis Championships este un turneu de tenis din Statele Unite. US Open este versiunea modernă a fostului Campionat Național al SUA, unul dintre cele mai vechi campionate de tenis din lume, unde s-au jucat simplu masculin și dublu masculin pentru prima dată în august 1881.

Din 1987, US Open a fost cronologic al patrulea și ultimul turneu de Grand Slam al anului. Celelalte trei, în ordine cronologică, sunt Australian Open, French Open și Wimbledon. US Open începe în ultima zi de luni a lunii august și continuă timp de două săptămâni.

Turneul constă din cinci campionate principale: simplu masculin și feminin, dublu masculin și feminin și dublu mixt. Turneul include, de asemenea, evenimente pentru jucătorii seniori, juniori și în scaune cu rotile. Din 1978, turneul a fost jucat pe terenuri acrilice la Centrul Național de Tenis USTA Billie Jean King din Flushing Meadows–Corona Park, Queens, New York City. US Open este deținut și organizat de United States Tennis Association (USTA), o organizație non-profit, iar președintele US Open este Patrick Galbraith. Veniturile din vânzarea biletelor, sponsorizările și contractele de televiziune sunt utilizate pentru dezvoltarea tenisului în Statele Unite.

US Open folosește tiebreak-ere standard (primul la 7, câștigă cu 2) în fiecare set al unui meci de simplu. Pentru celelalte turnee de Grand Slam, există metode speciale de scor pentru un meci care ajunge la 6-6 în ultimul set posibil (al treilea pentru femei și al cincilea pentru bărbați): în Openul Franței, setul decisiv continuă până când un jucător preia un avantaj de două game-uri, în Openul Australiei, se joacă un tiebreaker extins la 10 puncte, iar la Wimbledon, un tiebreaker standard se joacă numai dacă scorul de joc ajunge la 12-12. La fel ca la US Open, aceste turnee folosesc tiebreak-ere standard pentru a decide celelalte seturi.

Statistici web: usopen.org

Ultimele stiri despre U.S. Open

U.S. Open latest news

Video de la U.S. Open