Tion
Tion

Tion

Stiri Timis – tion.ro – Timișoara, Banat, stiri online Timis, stiri pe surse Timisoara, stirile orei Timis.

Statistici web: tion.ro

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ar trebui să se întâlnească, miercuri, pentru a stabili noi măsuri anti-Covid pentru localitățile cu rata de peste 4 la mie, printre care și Timișoara, Giroc, Ghiroda, Dumbrăvița, dar și Pădureni și Sacoșu Turcesc. La o astfel de rată intervine carantina de noapte în weekend.
Avertizare meteorologică de vreme rea, valabilă pentru toată țara. Meteorologii anunță vreme deosebit de rece, intensificări ale vântului, iar la munte ninsori și lapoviță.
Timișorenii sunt chemați la o dezbatere publică pe marginea noului serviciu pe care vrea să-l înființeze primăria pentru administrarea parcărilor din oraș. S-ar putea discuta și noul sistem de parcare Timpark, dar regulamentul încă nu a fost făcut public. Nu s-a născut nimeni cu dreptul de a folosi gratuit spațiul public, spunea Dominic Fritz nu demult.
Încă un grup de migranți a fost descoperit de polițiștii timișoreni. Oamenii legii au depistat opt străini fără documente care erau cazați la o pensiune din oraș.
Dosare penale pe numele a doi șoferi, în Timiș. Ei sunt cercetați penal după ce au fost prinși că au urcat la volan sub influența drogurilor sau fără permis de conducere.
Primăria Timișoara vorbește despre necesitatea unui protocol cu Poliția Locală Timișoara și Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Timiș, care ar viza depistarea celor care transportă și abandonează gunoaie pe domeniul public. Se va putea aplica „legislația completă” pentru stoparea acestui fenomen. De la finalul lunii august a apărut oricum o lege care spune că au competențe în domeniu atât Garda de Mediu, cât și Jandarmeria și Poliția Locală.
Caravana „Schimbă PET-ul cu biletul” ajunge și în Timișoara. Trebuie să aduceți cinci deșeuri, fie PET-uri, doze de aluminiu sau sticlă și să le introduceți în aparatele de colectare din parcările unor supermarketuri. Nu doar că veți ajuta la reciclarea deșeurilor, dar veți beneficia și de două călătorii gratuite cu mijlocele de transport în comun.
Ministerul Educației și UNICEF desfășoară activitatea „Cea mai mare lecție despre vaccinare”, unde profesorii pot descărca materiale suport pentru a preda la clasă informații despre imunizare și despre măsurile sanitare care trebuie luate în școli.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță că mai sunt locuri disponibile la ultima serie a cursului de contabil. Înscrierile sunt gratuite și se pot realiza până la finalul lunii. Pot participa angajații cu contract individual de muncă care au reședința în Timiș, Hunedoara, Arad sau Caraș-Severin.
Accident de circulație, marți seară, la intersecția străzilor Gheorghe Adam și Telegrafului. O polițistă în vârstă de 21 de ani a ajuns la spital după ce autospeciala în care se afla s-a ciocnit cu un autoturism. Oamenii legii erau în misiune, spun reprezentanții IPJ Timiș.