Ph-online
Ph-online

Ph-online

Ph-online.ro este cea mai citita publicatie de stiri din judetul Prahova, inregistrand peste 1 MILION de cititori UNICI lunar. Ne pozitionam pe locul 1 in categoria „Municipii” si in TOP 10 site-uri din Romania.

Statistici web: Ph-online.ro

Pachetele cu produse alimentare - ajutoare UE - se distribuie la Ploiesti pana pe 1 noiembrie

Primăria Municipiului Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare, informează cetățenii cu domiciliul în Ploiești – beneficiari finali de ajutoare europene finanțate din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane că, în perioada 17.09.2021 – 01.11.2021, se va proceda la distribuirea pachetelor cu produse alimentare, pe liste inițiale, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.84/2020, pentru stabilirea unor masuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.

Categoriile de beneficiari finali eligibili pe liste inițiale, conform art.3, alin.(1), lit. a) și b) din OUG nr.84/2020, sunt:
- Membrii familiilor și persoanelor singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
- Membrii familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Fiecare beneficiar primește o cutie care va conține următoarele produse:
- Faină albă de grâu 1kg. – 5 buc;
- Mălai 1kg. - 4 buc;
- Paste făinoase 400g. - 2 buc;
- Ulei 1L. – 4 buc;
- Zahăr 1kg. - 2 buc;
- Orez 1 kg. - 4 buc.;
- Conservă carne de vită 300g. - 5 buc;
- Conservă carne de porc 300g. - 3 buc;
- Conservă pateu de ficat de porc 200g. – 5 buc;
- Compot de fructe 720 ml. – 2 buc.;
- Gem de fructe 360g. -1 buc;
- Gem de fructe dietetic 360g. – 1 buc.

​Cutiile cu produse alimentare se vor ridica în baza actului de identitate (în original) de la Cantina Socială din Ploiești, str. Mihai Bravu, nr.231, după următorul program :
➢ Luni - Miercuri între orele 08.30 - 16.00;
➢ Joi intre orele 08.00 – 18.30;
➢ Vineri între orele 08.30 - 14.00.
Mai multe informații cu privire la derularea acestui program puteți afla direct la tel.: 0749149966.

Percheziţii de amploare in mai multe judeţe. Au fost eliberate adeverinţe de vaccinare false

Percheziţii de amploare in mai multe judeţe. Au fost eliberate adeverinţe de vaccinare false.

Potrivit Poliţiei Române, oemnii legii efectuează 64 de percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Garda de Mediu, in control la Lukoil dupa incendiul de marti

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Prahova a anunțat, marți, că a trimis o echipă de comisari la Petrotel Lukoil, pentru evaluarea situației în urma incendiului izbucnit marți, în jurul orei 11.00, la instalația de cocsare a rafinăriei din zona de est a municipiului.

"În jurul orelor 11:04, pe amplasamentul Rafinăriei Petrotel Lukoil SA Ploiești, a izbucnit un incendiu care s-a manifestat cu degajare de fum, caracteristic arderii libere de produse petroliere

Incendiul s-a produs la baza coloanei de fracționare a instalației cocsare, fiind lichidat, în cca 16 minute, de forțele proprii de intervenție ale Rafinăriei.

Imediat după ce au fost anunțați despre acest incident, comisarii de mediu ai GNM - CJ Prahova, împreună cu comisarul șef, s-au deplasat pe teren în vederea evaluării situației. A fost demarată procedura de control de specialitate în situații de incidente în amplasament SEVESO.

Concomitent, în cadrul Rafinăriei Lukoil, comisarii GNM CJ Prahova desfășoară acțiunea de control privind verificarea Rafinăriei din punct de vedere al legislației specifice privind controlul riscurilor, acțiune de control dispusă prin ordinul comun al miniștrilor Mediului, Apelor și Pădurilor, M.A.I, Ministerului Dezvoltării regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene", a informat Garda de Mediu Prahova.

Suntem bataia de joc a incompetentilor aflati la putere. Medicii confirmă. Statul nu asigură medicamente pentru pacienții Covid

Lăsați fără protocoale de tratament Covid și fără posibilitatea de a prescrie medicamente, medicilor de familie nu le-a rămas decât trimiterea în spital a bolnavilor. Mai grav este că prea mulți dintre acești pacienți ajung aproape direct în ATI-uri, unde medicii nu au prea cum să-i salveze. Un medic de la Terapie Intensivă a îndrăznit să rupă tăcerea, acuzând, voalat, statul, că nu asigură medicamente pentru cei infectați cu Covid.

Ultima variantă de protocol de tratament pentru bolnavii Covid a apărut în luna aprilie a acestui an. Schimbările au fost bine primite de comunitatea medicală, din protocol dispărând Kaletra și Plaquenilul și apărând Favipiravir-ul, pe care îl puteau prescrie și medicii de familie, precum și anticorpii monoclonali. Ambele medicamente nou introduse erau eficiente în fazele ușoare și medii ale bolii, atunci când pacienții de adresează medicilor de familie sau medicilor specialiști din ambulatoriu. Din nefericire pentru multe familii care i-au pierdut pe cei dragi, protocolul a funcționat doar pe hârtie, pentru că, în rest, medicamentele noi s-au găsit doar în spitale, unde administrarea lor era tardivă.

"Administrarea anticorpilor monoclonali neutralizanţi au specificitate pentru proteina S a SARS-CoV-2 și eficienţa depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 10 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient. Favipiravir este un inhibitor al ARN-polimerazei care s-a utilizat pentru gripă şi infecţia cu virusul Ebola. Există date care susţin un potenţial beneficiu în cazul administrării la formele uşoare – medii de boală. Un studiu derulat în Japonia a demonstrat că Favipiravir s-a asociat cu o remisie mai rapidă a febrei la pacienţii trataţi din prima zi de la diagnosticare, faţă de cei la care tratamentul s-a iniţiat din ziua a 6-a de boală", se arată în protocolul de tratament legiferat prin Ordin al ministrului Sănătății în aprilie 2021. Totodată, potrivit acestui protocol, tratamentul antiviral ar trebui început cât mai rapid după debutul simptomatologiei.

Autoritățile nu comunică cu specialiștii
Un medic ATI de la Spitalul Colentina a cerut autorităților să se consulte cu specialiștii înainte de a achiziționa medicamente. Redemsivir-ul, cumpărat pe bani grei de statul român, nu dă rezultate, iar celelalte antivirale trebuie administrate la debutul simptomelor, pentru a-i ajuta pe aceștia să nu mai ajungă la Terapie Intensivă, spun medicii.

"Favipiravir-ul, ca și anticorpi monoclonali, sunt extrem de eficiente administrate în primele trei zile, de preferință chiar în momentul în care iese PCR pozitiv. Cu cât aceste antivirale sunt administrate mai devreme, cu atât eficacitatea este mult mai mare. Desigur, anticorpii monoclonali ar fi ideal să-i avem. Din câte știu eu Institutul Matei Balș i-a avut. Nu știu dacă mai are în prezent, au avut în studiu pilot cu rezultate foarte bune. În cazurile critice Remdesivir-ul nu are eficiență. Poate administrat precoce, în formele medii să aibă efect, dar în terapie nu am avut niciun fel de rezultat cu Remdesivir-ul", a declarat dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina.

A dispărut un medicament cheie
Tocilizumab-ul, un medicament folosit în ATI-uri, în cazurile grave de Covid, a avut un deficit temporar de aprovizionare de 12 zile, anunța luna aceasta Agenția Națională a Medicamentului. În protocolul de tratament Covid se specifică faptul că Tocilizumab este un antagonist de receptor de IL-6 folosit la pacienţi cu forme severe de Covid-19 la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de cytokine"). Anterior, tocilizumab a mai fost utilizat în tratamentul sindromului de eliberare de cytokine. Studiul RECOVERY a evaluat 4.116 de pacienţi privind eficienţa Tocilizumab-ului, cu forme severe sau critice de boală, şi a arătat o rată de decese semnificativ statistic mai redusă la cei care au primit Tocilizumab.

Avertisment al Agenției Europene de Mediu: Cetățenii Europei inspiră zilnic un nivel inacceptabil de ridicat de poluanţi atmosferici

Cele mai multe ţări europene au depăşit limitele legale pentru cel puţin un poluant cheie al aerului, avertizează Agenția Europeană de Mediu. Datele oficiale din 2019 şi datele provizorii din 2020 provenite de la 4.500 de staţii de monitorizare din 40 de ţări semnalează că mulţi cetăţeni ai Uniunii Europene inspiră zilnic un nivel inacceptabil de ridicat de poluanţi atmosferici.

Chiar dacă restricțiile impuse în mare parte din 2020 din cauza pandemiei de coronavirus au condus la îmbunătățirea calității aerului, datele arată că nu au redus în totalitate riscurile provocate de particulele fine (PM2,5) şi ozonul de la nivelul solului, ambele putând ameninţa sănătatea oamenilor.

În centrul și estul Europei au fost înregistrate cele mai ridicate concentrații de particule fine proveniți din combustibili solizi pentru încălzirea locuinţelor şi în industrie. În schimb, în sudul Europei se întâlnesc concentrații de ozon foarte ridicate.

Citește și: Criză climatică. Incendiile de vara aceasta au generat un nivel record al emisiilor de carbon

Poluarea aerului, cel mai mare pericol la care sunt expuși europenii

Agenţia Europeană de Mediu afirmă că poluarea aerului reprezintă cel mai mare pericol de mediu pentru sănătatea oamenilor în Europa, provocând probleme de sănătate pulmonară şi circulatorie care pot duce la moarte prematură în unele cazuri, scrie Agerpres.

Conform estimărilor, peste 400.000 de persoane mor anual în întreaga Europă din cauza problemelor legate de aceşti poluanţi.

Uniunea Europeană a stabilit limite pentru 13 poluanţi atmosferici, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) urmează să-şi prezinte miercuri liniile directoare actualizate în care se vor aplica standarde mult mai stricte.

Covidul nu se transmite prin suprafețe, nici în magazine și în niciun caz în aer liber – Medicii spublera isteria si manipularea

Covidul nu se transmite nici prin suprafețe, nici în magazine și în niciun caz în aer liber, avertizează medicii. Și asta pentru că este nevoie de o cantitate foarte mare de particule virale, în încăperi închise și neaerisite, pe care persoana respectivă să le inhaleze o lungă perioadă de timp ca să se contamineze, susțin aceștia.

Aflați pe teritoriul Austriei, doi șoferi de tir din România au coborât din vehicul și au fost la un pas de a fi săltați de polițiști și duși la spital. Motivul? Românii aveau masca pe figură, iar la austrieci doar oamenii bolnavi poartă mască.

Teroarea contaminării, indusă de guvernanți, nu are nicio legătură cu realitatea. Infectarea cu acest coronavirus în aer liber este absolut imposibilă, pentru că este nevoie de o cantitate foarte mare de particule virale, pe care oamenii să o inspire o lungă perioadă de timp într-un spațiu închis, ne spune dr. Oana Mihaela Secară, medic primar al Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca" Onești, suport Covid, potrivit national.ro

"Eu tot insist asupra modului în care se transmite virusul. Nu este vina nimănui că nu s-a știut de la început cum se transmite, dar, după un timp, trebuie să înțelegi că realitatea este cea care este. Covidul nu se transmite prin suprafețe, asta este clar, și trebuie să înțeleagă toți că, pe măsură ce trece timpul, lucrurile se elucidează și încep să devină evidente. Sunt articole medicale în care s-a precizat că s-a încercat cultivarea virusului de pe suprafețe și nu s-a reușit.

Este un virus care se transmite pe cale respiratorie și este foarte greu să cultivi un astfel de virus de pe suprafețe. Acești viruși au nevoie de niște condiții speciale ca să se poată transmite. Mai simplu spus, dacă secrețiile ajung pe suprafețe, ele se usucă și nu mai există condițiile de umiditate, PH, substanțe nutritive, ca să supraviețuiască virusul. Ar trebui să atingi acea suprafață exact în momentul în care au fost împrăștiate secrețiile, sau foarte aproape de momentul acela, și apoi tot atunci să le introduci în cavitatea bucală sau nazală. Dar chiar și așa este dificil, pentru că pe toate mucoasele există o barieră formată din mulți factori, dar mai ales din IGA, o imunoglobulină care se află în mucusul respectiv, nazal sau bucal, care contracarează particulele virale, iar cantitatea introdusă prin acest gest, de a pune mâna la nas sau la gură, este nesemnificativă", a declarat dr.Oana Mihaela Secară.

Decedații nu transmit virusul
Este limpede că virusul Covid nu se transmite de la persoanele decedate, este exclus, ne mai spune dr.Oana Mihaela Secară. "Ca să se contamineze cineva ar trebui ca în încăpere să fie o cantitate foarte mare de particule virale expirate. Iar biocidele împrăștiate peste decedați constituie practici inspirate din cele cu microorganisme de altă natură. Ceea ce spun cei de la pompe funebre, că se pot contamina atunci când pliază persoana decedată ca să o îmbrace și apare acel suflu al morții, nu este suficient ca să se infecteze. Pentru că, și am să repet acest lucru până o să înțeleagă toată lumea, în încăperea aceea mica, neaerisită, trebuie să existe o concentrație foarte mare de particule virale pe care să le respiri mult timp. Au fost persoane care au stat cu bolnavi Covid în casă și nu au contactat virusul", a afirmat dr.Oana Mihaela Secară.

Infectarea, de la persoane apropiate
Masca în aer liber sau masca pe plajă constituie exagerări grosolane ale autorităților, pentru că niciodată nu se produce contaminarea în acest mod, susțin medicii.

"Dar dacă cineva stă într-o încăpere relativ mică, cum este un birou, o locuință sau un mijloc de transport, și petrece timp mai mult, sau repetat în acea încăpere și acolo este o concentrație mare de particule virale, atunci IGA-ul nu mai face față și poate, la un moment dat, să apară contaminarea. De aceea persoanele care s-au infectat cam știau de la cine, iar persoanele respective erau apropiate", ne-a mai precizat dr.Oana Mihaela Secară.

Cîțu, la Ploiesti: Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie, trebuie să ne vaccinăm

Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile, consideră premierul Florin Cîţu, care spune că soluţia cea mai bună pentru depăşirea pandemiei de COVID-19 este vaccinarea.

„Ce vreau să văd este creşterea vaccinării, pentru că e singura soluţie prin care putem să depăşim pandemia. Lockdown-ul n-a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Este singura soluţie. Avem doze de vaccin, avem tot ce ne trebuie, doar trebuie să ne vaccinăm şi în acelaşi timp am spus că trebuie să menţinem şi economia deschisă. De aceea am luat şi aceste măsuri, cea cu certificatul verde, de a asigura că românii pot să-şi desfăşoare activităţile în siguranţă, că vor să meargă la restaurant, la cinematograf, că vor să meargă la birou, trebuie să fie în siguranţă", a declarat marţi Florin Cîţu.

Referitor la obligativitatea testării copiilor, premierul a arătat că se va consulta cu specialiştii din sănătate, afirmând că ar putea exista posibilitatea modificării unor reglementări.

„Eu aş vrea ca românii să-şi vadă de viaţă, dar în condiţii cât mai sigure, asta este cel mai important şi atunci, dacă putem să găsim măsuri care să îmbunătăţească măsurile pe care deja le-am luat, eu sunt de acord să modificăm, bineînţeles", a transmis Cîţu, aflat într-o vizită în judeţul Prahova.

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare

România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin, din cauza răspândirii variantei Delta, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Decizia urmează să fie luată în această săptămână.

Prioritate vor avea cadrele medicale, persoanele în vârstă și cele cu boli cronice și imunitate scăzută.

„În momentul de faţă în România este în curs de optimizare atât platforma naţională de programare pentru cea de-a treia doză, cât şi Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor tocmai pentru a fi pregătiţi în momentul în care demarăm administrarea celei de-a treia doze în România", a spus el.

Pentru cea de-a treia doză, programarea se va face în platformă, pentru cei care merg la centrele de vaccinare. Vaccinul se poate administra și la medicul de familie, fără programare.

Cei care merg la centrele de vaccinare pentru prima și a treia doză nu au, în schimb, nevoie de programare.

„Luăm în considerare, în primul rând, administrarea unei doze 3 categoriilor de persoane predispuse la forme severe de boală, cu risc mare de a nu genera un răspuns imun suficient de ridicat după prima schemă de vaccinare - şi aici sunt incluse categoriile persoanelor cu condiţii de imunosupresie, dar şi persoanele care prin natura profesiei au un risc crescut de îmbolnăvire şi care sunt implicate în activităţile critice pentru gestionarea pandemiei, precum personalul medical", a spus Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

„Ținând cont de situaţia specifică din România, şi anume o rată de acoperire vaccinală undeva la o treime din populaţia eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, pentru controlul răspândirii infecţiei în rândul populaţiei, accentul trebuie să fie în continuare pus pe creşterea ratei de acoperire vaccinală, în paralel cu consolidarea răspunsului imun la persoanele vulnerabile care deja au primit prima schemă de vaccinare", a explicat el.

Gheorghiță a spus că doza a treia ar urma să fie făcută cu vaccin pe bază de ARN mesager, adică Pfizer sau Moderna, la 6 luni după prima schemă de vaccinare.

„La acest moment vorbim de administrarea dozei 3 cu vaccin pe bază de ARN Mesager, respectiv Pfizer sau Moderna, pentru scheme de vaccinare care au avut iniţial acest tip de vaccin, fie Pfizer, fie Moderna, iar persoanele care au primit vaccin de la compania AstraZeneca propunerea pe care au abordat-o toate celelalte ţări europene a fost de a administra unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN Mesager, repet, în completarea vaccinării cu vector viral care a fost folosit la prima schemă", a spus Gheorghiţă.

„Luăm în considerare devansarea termenului anunțat, știm că EMA urrmează să se pronunțe pe 4 octombrie. Ținând seama de situația epidemiologică, luăm în calcul devansarea acestui termen. Săptămâna aceasta are loc o ședință de lucru la care vor participa experți și vom decide exact strategia", a spus el.

Vor face cu prioritate a treia doză persoanele cu afecțiuni oncologice, care sunt fie în curs de tratament activ, fie tratați anterior și care se află în faza post-terapie oncologică, dar și cei care au factori de risc agravanți, care nu țin de afecțiunea oncologică, cum ar fi bolile pulmonare, cardiovasculare, diabet, ciroză hepatică și alte condiții de imunodepresie. Alte categorii sunt pacienții post-transplant, pacienții cu afecțiuni cronice, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, hepatice, hematologice, renale, endocrinologice, reumatice, dermatologice, afecțiuni neurovasculare și neurovegetative, demențe, boli psihiatrice în stadiu avansat, bolile congenitale. De asemenea, pacienți cu imunodeficiențe moderate sau severe, datorate imunodeficiențelor primare, cum sunt pacienți cu HIV în orice stadiu.

Progresiv, vor fi vaccinate și celelalte categorii de persoane, cu condiția să fi trecut 6 luni de la prima schemă de vaccinare și să nu fi trecut prin boală.

Se galopează spre noi standarde

Galopul în România a fost pe culmi în perioada interbelică. Asta pentru că, povestește Tudor Roșca, vicepreședinte Jockey Club, premiile în acea vreme, însumate pe o perioadă de peste un deceniu, erau de 8 miliarde de dolari în România! Din cauza faptului că locațiile specifice au dispărut s-a ajuns acum ca galopul să o ia de la zero. Un punct de sprijin este Hipodromul Ploiești care ajută, prin găzduirea curselor, la revitalizarea acestei întreceri.

La ultima reuniune de pe hipodromul ploieştean a avut loc o combinație între jazz și galop, iar organizatorii spun că acest mix este potrivit deoarece apogeul galopului a fost în aceași perioadă în care jazz-ul strălucea. La Ploieşti a sclipit grație Dariei Ştefan, o puştoaică de 17 ani, cântăreaţă de muzică jazz-uşoară. Întrecerea cailor din rasa Pur Sânge Englez a fost adjudecată de iapa Storm Athena, condusă de bulgarul Valentin Atanasov, iar pe doi a venit, la mare luptă, Lively Lydia.

Reuniunea a avut în program şi trei curse hipice demonstrative, dotate cu Premiul Ecoelectrica şi Ecoelectrica – Tineret. Dacă Premiul Ecoelectrica – Tineret a avut o singură manşă şi a fost câştigat de armăsarul Incroyable de Bry, condus de Marga Niţă, în schimb, Premiul Ecoelectrica a avut două hit-uri, caii clasaţi primind puncte pentru a se face, la final, clasamentul general. Cele două serii au avut podium identic, fiind câştigate de favoritul General de Bry, urmat de Kaiak şi Paxton, aşa că la fel a arătat şi ierarhia finală a Premiului Ecoelectrica.

Tudor Roşca:''Cursele le-am reluat anul trecut de la zero. Avem doar o istorie extrem de bogata si o mostenire foarte importanta. Acum suntem in faza de recunoastere internationala. Anul viitor va fi unul critic, va anul in care trebuie sa obtinem recunoasterea internationala. Constrium cate o piatra, cate o piatra la temelie in asa fel incat sa ajungem ca organizarea, pregatirea arbitrilor, pregatirea jocheilor, pregatirea cailor, sa ajunga la un standard international." Sursa foto:csmploiesti.ro

A coborât în categorie ca să urce pe primul loc european

Campioană europeană la junioare, Livia Botica, vizează titlul european şi la categoria ,,tineret". A trecut la acest nivel în acest an pe care l-a şi încununat cu titlul de campioană naţională, obținut la Năvodari. Această performanţă i-a adus și titularizarea la lotul național de tineret. Livia își dorește cea mai tare medalie, iar pentru asta trebuie să se pregătească peste limite!

Limitele trebuie depășite la echipa de club unde sportiva de 17 ani se antrenează cu maestrul emerit Titi Tudor şi cu antrenorul Adrian Pârlogea. Iar la echipa naţională a României va intra pe mâinile cuplului Mihaela și Adrian Lăcătuş. Acesta din urmă susține că Botica are șanse mari la o nouă medalie strălucitoare deoarece a coborât în categorie. Primul loc european la junioare a fost obținut de boxerița prahoveană în urma evoluției la categoria ,,+81kg", iar acum va concura la ,,81kg". Livia va trebui să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere la Budva, în Muntenegru, acolo unde, luna viitoare, se va ține Campionatul European.

Livia Botica:"Astept cu incredere acest turneu final. Faptul ca am coborat in categorie este diferit pentru mine. Este altceva sa boxez la o categorie inferioara, dar ma bucur ca am reusit acest lucru. Sincer, imi este mai bine, trebuie sa ma mai acomodez pentru ca sunt nevoita sa boxez altfel fata de categoria grea si sper sa-mi iasa cat mai bine."

Titi Tudor:"Vreau ca Livia Botica sa castige titlul european pentru ca are toate atuurile. Este talentata, desteapta, puternica, si cu asemenea calitati ar fi pacat sa nu continue performanta pe care a reusit-o la junioare. In acest sens trebuie sa o duc la lotul national cat mai antrenata!"

Adrian Lăcătuş:"Botica se indreapta spre o categorie olimpica si este foarte bine ca a coborat la 80. Eu cred foarte mult in ea deoarece este de o inteligenta deosebita si este o sportiva foarte valoroasa."

Stiri Prahova, Stiri Ploiesti, Tu alegi – Stiri Prahova, Stiri Ploiesti, Tu alegi: stiri Prahova, stiri de actualitate prahova, noutati prahova, stiri de senzatie prahova, ziare prahova, publicatii prahova, revista presei prahova, stirile zilei prahova, stiri zilnice prahova, stiri din prahova, politica prahova, vedete prahova, sport prahovean, ziar local prahova, cotidian prahova, saptamanal prahova, adrese utile prahova, informatii utile prahova, stirile zilei prahova, revista presei prahova, stiri de ultima ora prahova, arhiva de stiri prahova, criza economica prahova, bani prahova, locuri de munca prahova, joburi prahova, stiri online, stiri video, stiri online, stiri mobil, stiri romania, sanatate, revista presei, ultimele stiri, breaking news, news alert, ph-online.ro, phonline.ro, cele mai bune stiri din prahova, prahoveanul anului.