STIRI

O pacientă a luat foc pe masa de operaţie, la un spital din Bucureşti, în timp ce medicii efectuau o intervenţie chirurgicală

O femeie a luat foc, în spital, pe masa de operație

O pacientă a luat foc pe masa de operaţie, la un spital din Bucureşti, în timp ce medicii efectuau o intervenţie chirurgicală. Pacienta a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi se află în stare critică.

O femeie în vârstă de 66 de ani a luat foc pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc.

Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie, îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul în sala 2 la solicitarea medicului.”, precizează o asistentă.

Ministrul Sănătății anunță că a trimis inspectori în control și a descris situația ca fiind una „inadmisibilă”, având în vedere că a aflat de caz după cinci zile. Acesta a mai declarat că medicul care a condus operația va fi audiat luni dimineață în legătură cu acest caz și a dat asigurări că acest caz nu va fi mușamalizat.

De asemenea, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a declanșat verificări.

Subiecte
Back to top button
Close