EduPedu
EduPedu

EduPedu

Edupedu.ro – Știri la zi despre educație

Statistici web: edupedu.ro

 

Ultimele stiri EduPedu

Ultimele comentarii EduPedu

Ma bucur sa vad ca macar cei care au comentat la acest articol au cam inteles despre ce este vorba. 1. Asa-zisul "Consiliul Național al Elevilor" nu este altceva decat un paravan al unor grupuri de politicieni si foarte posibil profesori din invatamantul universitar. Se ascund in spatele acetui paravan pentru a-si isi impinge agenda proprie. Punct! Sa imi spuna si mie cine a intrebat vreodata elevii daca vor sa fie membrii ai acestui asa-zis consiliu. Unde este lista de membrii ai acestui consiliu? Macar sindicatele profesorilor sunt pe bune, fiindca trebuie sa semnezi o hartie ca sa devii membru al unuia dintre sindicate, chiar daca sefii sindicatelor nu fac prea mare lucru pentru profesori. 2. Nu ii intereseaza absolut deloc pregatirea profesorilor in ceea ce priveste predarea la clasa, ci doar ca ei sa fie inscrisi oblgatoriu la cursurile universitare, pentru ca profesorii de acolo sa incaseze bani pentru acele cursuri. ATAT! Fiindca daca ar fi interesati de pregatirea profesorilor la clasa ar modifica modulele sau ar face cursuri aplicate, nu doar teorie care nu are nici o legatura cu predarea la clasa. Spuneti-mi si mie la ce ii foloseste unui profesor de romana, franceza sau engleza sa aprofundeze literatura sau gramatica (cam asta se face la aceste masterate "didactice") in loc sa il pregateasca atat teoretic, dar mai ales practic pentru predarea materiei altfel decat o facea pana acum, daca tot spun ca metodele si tehnicile de predare sunt invechite, ca asta se intelege cand spui ca profesorii au nevoie de cursuri in plus. Problema este ca acel masterat nu are nici o legatura cu metodele si tehnicile moderne de predare la clasa, astea sa invata la cursurile special axate pe tehnici si metode moderne de predare. Uitati aici un exemplu: https://www.shakespeare-school.ro/profesori/profesori-celta-training/ Ar trebui ca statul sa se ocupe sa actualizeze cu asa ceva modulele psihopedagogice, ca de aceea il fac profesorii, in loc sa ii trimita sa faca inca 2 sau 3 an de facultate doar pentru ca profesorii de acolo sa aiba masteranzi. Imi aduc aminte acum cativa ani ca doamna Andronescu era atat de disperata sa acopere numarul de studenti din facultati incat a propus ca absolventii de liceu fara bacalaureat sa poata face un an de facultate. Asta spune multe despre disperarea profesorilor universitari de a nu-si pierde serviciul din cauza numarului mic de studenti. Desi imi pare rau ca profesorii din invatamantul universitar au ajuns in aceasta situatie, ma bucur ca oamenii au inteles ca nu are rost sa faci o facultate daca sunt sanse mici sau foarte mici sa te angajezi in domeniul pentru care ai facut facultatea si ai muncit 4 sau 5 ani de zile pentru a lua licenta.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/medicul-gindrovel-dumitra-scolile-nu-trebuiesc-inchise-peste-nenorocirea-bolii-nu-trebuie-sa-suprapunem-nenorocirea-unei-generatii-care-nu-va-fi-educata/#comment-91127">Eu</a>. Adevărat!!
"Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin" Deci, sa recapitulam, un domn care nu este medic da sfaturi celor care sunt medici in probleme care tin exclusiv de medicina. Deci un om care nu a facut macar o saptamana de facultate de medicina isi permite sa dea sfaturi medicale tocmai specialistilor din domeniu .HAHAHAHAHAHAHAHA!!!! E ca si cum unu care nu are permis de conducere da indicatii si sfaturi de specialitate unui sofer profesionist cu experienta. Oare realizeaza penibilul situatiei? "Domnu' doctor Iohannis, nu mai bine va vedeti de istorie, ca aia e calificarea dumneavoastra?
Asa fără hârtii, veniti in scoli si vaccinatii pe cine doreste, ministrul Tampeanu a cerut 4 ori situațiile privind cine vrea sa se vaccineze si nu a trimis nici o echipă de vaccinare. Dacă stati după Tampeanu o sa facem lunar hârtii si nu o sa vine nimeni.
Încă odată ilustrul dovedește cu nu are habar de legile în baza căruia funcționează sistemul educational."De asemenea, o precizare importantă: cel puțin pentru bursele de merit și de studiu, condiția va fi foarte clar stipulată – maximum 10 absențe nemotivate pe semestru. În acest fel răspundem și întrebării adresate de colegul dumneavoastră și răspundem și nevoii de încurajare a prezenței în școli, de diminuare a ratei de părăsire timpurie a școlii. Este un prim pas și ne dorim ca aceste lucruri să fie continuate." Deci ministru nu știe următoarele lucruri: 1. Bursa e acordata doar elevilor cu media 10 la purare. E condiție obligatorie dacă la finalul semestrului nu au media 10 la purtare, pierd bursa 2. Conform ROFUIP la fiecare 10 absente nemotivate, elevilor li se scade 1 punct din media la purtare Prin urmare, pentru media 10, elevul trebuie să aibă maxim 9 absente nemotivate. Acest ministru e o catastrofa. Acest pas ar putea s
De ce legea nu se aplică? Am o fetiță de 9 ani și nu mi se permite de către angajator, plata cu 75 la sută? Am salariul minim pe economie, fetița mea stă singură sa facă ore online??? Unde este legea? De ce nu se aplică?
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/toti-profesorii-din-sistemul-de-invatamant-sa-faca-master-didactic-decontat-de-stat-si-stabilirea-unui-termen-de-gratie-pentru-inscrierea-la-acesta-propunere-pentru-romania-educata-facuta-de-consiliu/#comment-91108">Cormoran</a>. Sunt invatatori si profesori titulari fara sa fi sustinut examen de titularizare. reamintesc ca examenul de titularizare a aparut dupa revolutie undeva prin '93. Intre '90 si '93 s-au facut transferuri, astfel cadrele care erau repartizate in sistem inainte de revolutie s-au transferat pe catedre libere sau puse la dispozitie devenind astfel titulari pe perioada nedeterminata , fara examen de titularizaare. Cu siguranta acele cadre didactice care mai sunt in sistem si care au cam 30 ani ca educatori au o valoare certa in educarea copiilor. personal eu care am terminat fac mat fiz in '92 am fost lovit de reglementarile de atunci, nu am primit nici repartizare guvernamentala si nici nu era ex de titularizare asa ca am sustinut ulterior ex titularizare si sunt titular de drep conform legii Subiectul din discutia pusa sigur m-a dezgusta oul trebuie sa judece gaina sau boul da porunci leului
Si noi care deja avem copii acasa deoarece gradinita s-a inchis ,ce facem? Sau veti lua masura aceasta dupa ce cheltuim tot salariul pe bone?...care si acestea au devenit din ce in ce mai rare si mai scumpe...Va rugam sa aplicati masura si retroactiv!!Sa fim corecti daca tot umblam cu prostii!!
Sa înțelegem că după ce se va ajunge la rata de 6/1000, peste 2 saptamani, vor scade procentele, dacă elevii se vor întoarce imediat la școală oricum, după spusele d- lui ministru. Până atunci , toți la grămadă ! Profesorii care au predat la clasele trecute online, pot preda fizic la celelalte clase? Cum este posibil???
RECTIFICARE CU SCUZE: AUF inseamna acum AGENTIA UNIVERSITARA A FRANCOFONIEI, dupa ce - timp de multi ani - a insemnat ASOCIATIA UNIVERSITATILOR FRANCOFONE... Dl.ministru Campeanu Sorin ar fi putut evita aceasta situatie jenanta daca cel putin ar fi putut arata opiniei publice din Romania ce a facut in primul sau mandat de 2 ani (in afara a numeroase deplasari, in zeci de state ale lumii) pentru a promova si dezvolta UTILIZAREA FRUMOASEI LIMBI FRANCEZE in Romania. Daca in 1993, in Romania existau cam de 2,5 ori mai multi elevi, studenti si profesori implicati in studiul limbii franceze fata de cei implicati in studiul limbii engleze, dupa doua decenii de pasivitate in promovarea limbii franceze, acest raport s-a inversat in favoarea limbii engleze! Dar la vizita sa oficiala in Romania, presedintele francez HOLLANDE a fost informat (si el a comunicat ca atare mass mediei internationale!) ca in Romania jumatate din elevi ar studia limba franceza "ca prima limba straina" iar a doua jumatate ca "a doua limba straina"!!!! Reprezentantii francofoniei internationale in Romania au declarat repetat "Limba franceza reprezinta o MIZA economica de prim ordin pentru Romania. De aceea promovarea limbii franceze in Romania revine integral Guvernului Romaniei!!!"... Dl.Sorin Cimpeanu este si membru al Guvernului Romaniei dar nu s-a afirmat cu absolut nimic in aceasta privinta... Nici macar, anterior, in primul sau mandat ca Presedinte al AUF!!!....Pentru al doilea mandat de Presedinte al AUF, aceasta a anuntat deja responsabilitatea sa viitoare - promovarea limbii franceze la ..... Uniunea Europeana! AUF stie prea bine ceea ce noi nu stim in Romania, anume ca, acum, 80% din populatia statelor membre ale francofoniei internationale este domiciliata in ... Africa!
Nu știu pe ce planetă trăiesc cei care hotărăsc asemenea tâmpenii. De obicei, doar la seminarii se găsesc grupe cu mai puțin de 50 de studenți, sunt în jur de 5-6 seminarii săptămânal la litere, restul cursuri unde numărul de studenți depășește adesea 100. Este nevoie de cazare pentru un sistem hibrid, cui îi convine să stea în chirie și să plătească utilități duble pentru a face școala și online și fizic?
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/medicul-gindrovel-dumitra-scolile-nu-trebuiesc-inchise-peste-nenorocirea-bolii-nu-trebuie-sa-suprapunem-nenorocirea-unei-generatii-care-nu-va-fi-educata/#comment-91112">un parinte</a>. @un parinte Poate aveți timp să analizați (cu atenție) și criteriile pe baza cărora se face clasificarea universităților...
Intentia de vaccinare nu trebuie centralizata neaparat pe baza de formular, de fapt asta se intampla deja in anumite scoli, dirigintii intreaba elevii care ar vrea sa se vaccineze si apoi transmit mai departe directorului scolii. Mai grav este ca exista profesori care isi tin orele online, dar nu sunt oficial in carantina si nici nu au contraindicatii medicale. cum se explica acest lucru? Bineinteles, nu este vorba de clasele sau scolile care fac oficial ore online! Pai nu conteaza, directorii sunt ”de partea buna, castigatoare” iar ”o mana spala pe alta si amandoua fata”! Tot inainte pana in prapastie! Se pare ca Noul PNL va reusi ce nu a reusit nici macar PSD-ul, alungarea sperantei din inima si sufletul romanilor si odata cu aceasta a multor oameni care ar fi facut mult bine acestei tari!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/profesoara-romanca-in-italia-unde-a-fost-introdus-certificatul-verde-si-in-scoli-lucrez-intr-o-scoala-foarte-mare-din-milano-nu-avem-nici-macar-un-cadru-didactic-nevaccinat/#comment-91113">Alexandru</a>. In România de ce nu s-au vaccinat? Nu sunt fricoși ,nu? Nu se vaccinează ca sunt …. din păcate nu m-a pot exprima in public cum ar merita.
Câmpeanule ,mai lasă învățământul ca ne OMORI cu zile : pe elevi ,pe părinți și pe profesori. Nu ești bun de ministru ,nu înțelegi nimic din ce se întâmpla sub tine.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/scoala-trebuie-sa-mearga-fizic-povestea-cu-distantarea-intre-elevi-este-o-poveste-spune-adriana-pistol-de-la-institutul-national-de-sanatate-publica-noi-parintii-sa-avem-grija-sa-ii-protejam-vac/#comment-90748">Ovidiu</a>. Cred ca doamna este vreo ruda de - a "doamnei" Gina Pistol, ca se cam aseamana la stilul de a maltrata limba romana. Cat despre vaccinare, ii recomand sa faca dumneaei toate cele 120 000 000 de doze, poate o sa devina super man, scuze, super woman...
Mda, și după întoarcerea la prezență fizică, rata va crește din nou și vom face Crăciunul și Revelionul online și probabil și școala puțin înainte de începerea vacanței de iarnă. Caz în care nu va fi așa pentru că decid să forțeze sărbătorile, școlile for fi online după vacanța de iarnă tot pentru 10-12-14 zile cel puțin. Acuma na, rata de infectare nu este problema, suprasolicitarea spitalelor este.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/sorin-cimpeanu-sustine-ca-la-bucuresti-specialistii-prevad-ca-depasirea-pragului-de-6-1000-va-fi-pe-o-perioada-de-10-12-14-zile-dupa-care-ne-putem-intoarce-la-scoala-cu-prezenta-fizica/#comment-91072">Eduard</a>. Tu compari un student responsabil si care prin definitie trebuie sa fie si autodidact cu un elev de pregatitoare caruia doamna ii misca mana sa invete sa scrie? Sau un profesor care preda la primar sau gimnazial sau un logoped sau un profesor de canto ori sport de performanta? Un club sportiv sau liceu in care invata mari gimnaste sau canotori sau scrimeuri se pot antrena prin ecran si sa castige apoi olimpiade?? E singurul punct in care sunt de acord cu Campeanu si daca face ceva si cu vaccinarea, planul de a nu inchide scolile ii va si iesi si fara victime colaterale si exagerari enuntate de dvs.cum ca elevii vor umple ATI-ul.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/sorin-cimpeanu-sustine-ca-la-bucuresti-specialistii-prevad-ca-depasirea-pragului-de-6-1000-va-fi-pe-o-perioada-de-10-12-14-zile-dupa-care-ne-putem-intoarce-la-scoala-cu-prezenta-fizica/#comment-91079">Mihai</a>. Si cine le preda alora care vor online? Pune guvernul la bataie oameni formati, dispozitive de streaming,laptopuri, camere? Nici salariile nu ni le a dat complete, remedialele nu s au platit, s au scumpit utilitatile, un lucru esential cand stai mult acasa in online pe banii tai. Eu sunt de acord sa si aleaga, dar sa nu ne mai chinuie pe noi, profesorii din preuniversitar. Tocmai vorbeam azi cu o mama de student din Romania. I s-a dat laptop cu slot de cartela, cartela cu minute si internet si camera web de la facultate. Fiecarui student. Comparati mere cu pere si vedeti ce mutant va iese!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/medicul-gindrovel-dumitra-scolile-nu-trebuiesc-inchise-peste-nenorocirea-bolii-nu-trebuie-sa-suprapunem-nenorocirea-unei-generatii-care-nu-va-fi-educata/#comment-91112">un parinte</a>. Profesorii si-au dat tot interesul sa-i educe, dar s-au lovit de mii dd ziduri, dintre care, pe prim plan, nepasarea conducerii si absenta motivatiei invatarii cand statul a dat si a lasat nepermis de mult posibilitatea sa ai vila si Mertan din ajutor social si smardeala "pa Franta. Actul educativ a scazut in ochii educatului cata vreme a vazut ca banul se poate obtine mult mai usor nefacand nimic sau foarte putin si uneori foarte ilegal. De unde sa invete? Primarul fura, guvernul fura...N-am cunoscut roman care sa nu fure sau sa nu speculeze cumva banul nemuncit.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/in-scoli-parintii-vor-primi-in-scurt-timp-formulare-pentru-intentia-de-vot-spune-subliniaza-si-repeta-ministrul-educatie-sorin-cimpeanu/#comment-91116">perplex</a>. Formular la sondaj daca sondajul este bun sa se faca un sondaj pentru vaccinare. Ce copchil o vrut sa se vaccineze a gasit solutii. Astia de te chinuiesti tu sa-i convingi sunt antivaccinisti convinsi, o venereaza pe Steer, o asculta pe Sosoaca, voteaza cu AuR si protesteaza mereu in piete contra masca strigand ca sunt daci liberi. E compromisa si tara si vaccinarea, nu ne mai facem bine. E prea multa prostie si prea multi smecheri care profita de ea.
Soluția este sa testați copiii , căutați sa aruncați pisica de la unul la altul și nu a-ți avut nici o strategie înainte de începerea scolii.Ce sa vezi?A venit taifunul cu covid 19 și nu aveți de niciunelel.Vai de capul vostru de nenorociți, indiferent dacă sunteți la guvernare sau în opozitie.
Faptul ca umblați cu vaccinul ca disperații prin scoli scade încrederea populației în vaccin.Ca sa nu mai zic ca veti apărea curând la știrile de la ora 5 : "copiii plâng pe la geamuri și fug disperați prin scolile ferecate. Părinții au dărâmat gardurile sa ii poată salva." Asa titlu poate deveni cu ușurință realitate, dacă populația va crede ca le vaccinați copiii în scoli fără voia lor. Și nu e mare lucru, ca suntem o nație majoritara de sosoci(teoria conspirației dusa la extrem).
Se zice ca dacă vrei sa prinzi o fata,o găină, o musca,o albină, orice, nu trebuie sa alergi după dansa. "Tre sa vie singura". Așadar... Voi, dați LEGE, și NU ALTCEVA, CA ALTFEL V-O ATACA LA CCR, ȘI NU ATI REZOLVAT NIMIC, ca vaccinarea sa fie obligatorie pentru toate activitățile fizice inclusiv școala, și de restul se ocupa parintii sa ducă copiii la vaccinat. Asa cum procedați voi, fugind ca disperații cu vaccinul după copiii, toată lumea deja crede ca e ceva în vaccin, ca le cipati copiii. Ca ii sterilizați. Ca ii omorâți în doi ani cu fel și fel de boli. Ca le cresc solzi. Ca se tampesc și nu mai știu de capul lor. Și fel și fel de alte nerozenii.
Cineva,comun așa,a dat un ordin ilegal și a închis niste scoli. Copiii sunt bulversați. De ce să lăsăm așa ceva să se întâmple iar ? Prefer sa văd niște măsuri împotriva celui care a semnat acest ordin. De preferat sa fie dat afară,din moment ce nu este capabil să citească niste normative. Nu este normal sa îi lăsăm să își bată joc de educația copiilor noștri și să fim impasibili. Eu daca încalc legea, plătesc. Să plătească și respectivul tovarăș prefect!!!
Nu ți-ar părea rău dacă banii obținuți ar fi folosiți în interesul comunității. Dar atunci când autoritățile astupa o groapa și folosește un sac de ciment iar pe hârtie trece 10 saci, Când la. un centru de vaccinare foseate 10 m de cablu și pe hârtie se trec 50 de m, Se vopsește un gard cu o cutie de vopsea și se trec pe hârtie ca s-au consumat 10 îți vine să urli de ciuda și ți se pare strigător la cer când auzi și vezi știri de genul asta.
Zici ca sunteți mereu în urma realitatii imediate : wake the f... up, lumea nu mai crede în medici. Ii considera niște excroci care ii leagă de paturi și ii sufoca în secțiile ATI ptr 30000euro/mort caz covid. Asa ca, lăsați-o balta cu manipulările astea grosolane cu școala. Vedem toți rezultatele scolii fizice în fiecare zi pe strada. Pana anul trecut, școlile au funcționat mereu în format fizic. Și? Rezultatul? Zero împușcat, suntem o tara de analfabeți funcțional. Elevii sunt praf și pulbere în ciuda meditațiilor date încă din clasa întâi ca profesorii nu se ocupa cum ar trebui, de ei. Iar profesorii inafara ca profita luând bani din meditații en gross , nu ii interesează nimic. Ca sa nu mai vorbim ca toți sosocii și încuiații din ziua de azi, școala fizic au făcut, nu altceva.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/toti-profesorii-din-sistemul-de-invatamant-sa-faca-master-didactic-decontat-de-stat-si-stabilirea-unui-termen-de-gratie-pentru-inscrierea-la-acesta-propunere-pentru-romania-educata-facuta-de-consiliu/#comment-91091">Damian Oana</a>. CNE propune să facem masterat didactic. Acest masterat s-ar face o singură dată, deci nu ne-ar ține la curent cu noutățile în domeniu. Ceea ce spuneți dumneavoastră că trebuie făcut sunt cursuri de perfecționare. Ele există și acum, noi, profesorii, suntem de acord să învățăm toată viața ( în orice profesie trebuie să înveți continuu). Problema este calitatea acestor cursuri și competența formatorilor, uneori. Suntem sătui de hârtii inutile. Toate reacțiile pe care le vedeți aici nu înseamnă că nu vrem să ne instruim. Ne indignează doar atitudinea unor copii care au ajuns să creadă că profesorii sunt cauza primordială a lipsei lor de competențe. Nici nu e de mirare, întreaga societate muncește să îi convingă că ei nu au nicio vină, nicio răspundere. Și i-a convins. Rezultatul? Nu sunt dispuși să facă eforturi pentru a se instrui. Dacă eșuează nu-i trage nimeni la răspundere, se știe din start că profesorii sunt de vină.
nu stiu daca e ipocrizie cert e ca s-au vaccinat la noi cadrele didactice refuza vaccinarea pentru ca conspiratii si asa "au auzit ei la Romania TV" le rapeste Soros fertilitatea cu radiatia 5G inglobata in vaccin
Bravos! Gura pacatosului adevar graieste... Pe cine sa votam? Pe Citu - Superman, care aduce banu gros sau pe invechitul de Orban? Lasa-ne, lasa-ne!
Bre, tu ai impresia vreun parinte care vrea sa-si vaccineze copilul o sa astepte fituicile alea de la Ministerul Hartiilor? Fa-te ca muncesti Campene! Mai plimbati niste hartii si raportati productii record de voturi la hectarul de padure taiata.
in 2021, romania e ultima in UE in orice domeniu, sa nu mai zic ca cea mai tare universitate din RO, este pe locul 1000 in lume. Asta se datoreaza faptului ca generatiile de pana acum nu au fost educate cum trebuie, la nivel calitativ, desi toti au fost fizic la scoala. 75% din poporul roman este necivilizat si needucat
Vad ca de o vreme incoace toti sunt experti in ce ar trebui sa fie educatia, cum sa fie cunatificata mai bine activitatea profesorilor si performantele acestora... Dar toti se fac ca nu observa modul in care cei din minister, din inspectorate si din conducerea scolilor ajung acolo...cam pe ce criterii sunt alesi? In afara de apartenenta, desigur... Fiecare vine cu tot felul de reforme, dar fara a avea la baza niste studii, niste prognoze si fara a mai verifica daca masurile au dat rezultatele scontate si daca nu, sa ia masurile corective necesare. Tot profesorii sunt vinovatii de serviciu pentru relele din invatamant, dar daca te uiti in evaluarile managerilor totul este roz... nu prea am auzit de directori sau inspectori sanctionati pentru ca scolile/discciplinele coordonate au rezultate slabe...
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/toti-profesorii-din-sistemul-de-invatamant-sa-faca-master-didactic-decontat-de-stat-si-stabilirea-unui-termen-de-gratie-pentru-inscrierea-la-acesta-propunere-pentru-romania-educata-facuta-de-consiliu/#comment-91000">Silviu</a>. Prosti sau destepti, capabili sau nu de rezultate, leafa imi merge, pentru ca ei exista si eu imi fac datoria si le predau. Imi fac profesia si nu alung pe niciunul din clasa ca nu-i predau ca e prost.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/toti-profesorii-din-sistemul-de-invatamant-sa-faca-master-didactic-decontat-de-stat-si-stabilirea-unui-termen-de-gratie-pentru-inscrierea-la-acesta-propunere-pentru-romania-educata-facuta-de-consiliu/#comment-90956">Rasvan</a>. Poate nu inteleg eu bine, explica-mi daca esti dragut: cum adica profesor titular fara examen de titularizare sau fara? E o conditie sine qua non a statutului de titular.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/toti-profesorii-din-sistemul-de-invatamant-sa-faca-master-didactic-decontat-de-stat-si-stabilirea-unui-termen-de-gratie-pentru-inscrierea-la-acesta-propunere-pentru-romania-educata-facuta-de-consiliu/#comment-91066">Un cetățean de bine.</a>. Romani
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/toti-profesorii-din-sistemul-de-invatamant-sa-faca-master-didactic-decontat-de-stat-si-stabilirea-unui-termen-de-gratie-pentru-inscrierea-la-acesta-propunere-pentru-romania-educata-facuta-de-consiliu/#comment-91000">Silviu</a>. Din pacate copiii rămân prosti cum spuneti dvs pentru ca nu vor sa învețe nimic. Toți consideră că au doar drepturi,dar bunul simt si respectul fata de profesori nu știu pe unde sunt. Cu ce tupeu vine un mucos de elev sa transmită unui profesor că nu are destulă experiență și trebuie sa mai învețe încă pentru a-i preda lui???In primul rand ,că in Romania toți profesorii trebuie să facă in fiecare an cursuri de perfecționare pt ca o dată la 5 ani trebuie sa ai 90 de credite provenite din astfel de cursuri. Elevii din renumitul Consiliu ar face bine să se informeze înainte de a comenta idiotenii.
SI LA AUF - ASOCIATIA UNIVERSITATILOR FRANCOFONE (NU "AGENTIA UNIVERSITARA A FRANCOFONIEI" CUM SCRIU JURNALISTII IGNORANTI DE AZI!!!)- SE TRAG SFORI PE BANII MULTI OBTINUTI DIN COTIZATIILE STATELOR MEMBRE, PROMOVAREA LIMBII FRANCEZE IN ROMANIA NEFIIND ASUMATA NICI DE AUF, NICI DE FRANTA SAU ALTE STATE FRANCOFONE SI NICI DE GUVERNUL ROMAN.... DE CE MAI PLATIM ATUNCI COTIZATII LA AUF, OIF SI ALTE MULTE ORGANIZATII INTERNATIONALE ALE FRANCOFONIEI?
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/cum-se-comporta-parintii-toxici-psiholog-sunt-cei-care-educa-prin-doua-extreme-fermitate-sau-permisivitate/#comment-81998">gheorghe_bradea</a>. La 30 de ani nu vezi altfel.
Când am o problemă serioasă, îmi doresc să știu că medicul cu care stau de vorbă nu se bazează pe zeci de ani de experiență și atât. Îmi doresc să știu că e la curent cu cercetarea în domeniul lui, că participă la conferințe. Mă ajută să am încredere toate astea. Mai ales atunci când soluția pe care mi-o prezintă e una greu de acceptat, complicată... La fel, mi se pare firesc ca profesorii să fie continuu la curent cu noi strategii de predare, cu cercetări din psihologie. De exemplu, aș vrea să știu câți dintre profesori practică sau sunt la curent cu didactica funcțională?
OAMENI BUNI, LUCRURILE SUNT ASA: 1. ELEVII SĂ PUNĂ MÂNA PE ÎNVĂȚAT ȘI SĂ ÎNVEȚE CE E RESPECTUL; 2. ACELAȘI LUCRU CA LA PUNCTUL 1; 3. ACELAȘI LUCRU CA LA PUNCTUL 2; 4. PĂRINȚII SĂ SE TREZEASCĂ, VĂZÂND REALITATEA, SĂ FACĂ ECHIPĂ COMUNĂ CU PROFESORII PENTRU BINELE ELEVILOR ȘI NU CA ALTCINEVA (LA O CAFEA).
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/toti-profesorii-din-sistemul-de-invatamant-sa-faca-master-didactic-decontat-de-stat-si-stabilirea-unui-termen-de-gratie-pentru-inscrierea-la-acesta-propunere-pentru-romania-educata-facuta-de-consiliu/#comment-90941">Cred_Intr-unul</a>. Debutantii au facut acest modul, fara el nu poti intra in invatamant. Ideea de master didactic e putin trasa de par, dar nu le-ar strica unora dintre profesori sa se reintoarca pe bancile scolii. Cred ca niste cursuri ar fi binevenite.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/mesajul-transmis-de-anaf-pentru-profesorii-care-obtin-bani-din-meditatii-aveti-obligatia-de-a-depune-declaratia-unica-in-30-de-zile-de-la-inceperea-activitatii-inspectorii-anaf-asigura-indrumare-de/#comment-91056">B</a>. Ha ha ha! Ești rău (și rău intenționat, pe deasupra!) pe arătură, nea B, la țăranul român mă refeream când am spus că este personaj de roman pentru tine, de asta te-ai legat de pătrunjelul lui... în loc să-ți vezi de "ciorba" ta! Desigur că nu jucăm în aceeași ligă, iar lipsa ta de argumente clare și logice o demonstrează. Tu știi doar să "ataci" (încerci și tu, că poate funcționează) folosind niște cuvinte care, după "umila" ta părere, ar trebui să ne pună pe toți în dificultate. Spre disconfortul tău pe aici, nu am chiulit de la orele de limba română (precum alții de la FISC) și nu am copiat la teste/examene fiindcă alții făceau asta. Comentariul (lui L.M.) de care tu te-ai legat a fost mai mult decât de bun simț pentru orice profesor care - fie nu oferă meditații, fie plătește cele datorate statului. Dar nu este cazul tău, de asta te-a "urzicat". Măcar alții (care au repere morale, spre deosebire de tine - și știu că evaziunea nu este justificabilă) și-au văzut de treaba lor, nu au "semnalizat" - simțindu-se atacați (de ANAF). Dacă tu crezi că intenția ta ca modestia să sune a altceva mă deranjează, iar te înșeli, nu am nimic de demonstrat nimănui și recunosc faptul că, atât cât trăiesc, am de învățat. Dar știu să îmi selectez reperele (de tot felul) pe alte criterii decât... colecția de diplome și aroganța. Evazivitate plăcută sau (mai potrivit temei articolului) evazi*** plăcută! P.S.: Ai studiat diacriticele? Ca om de litere este chiar jenant să nu găsești o soluție pentru a le folosi! 🙂
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/sorin-cimpeanu-vaccinarea-obligatorie-a-profesorilor-nu-a-fost-niciodata-sustinuta-de-mine-si-nu-e-sustinuta-nici-acum/#comment-90358">Adio câmpeanu, cu c mic!</a>. Si cei vaccinati transmit virusul si se pot imbolnavi. Luati exemplul Israelului, super vaccinat si cu foarte multe cazuri. Asadar ... mai usor cu vaccinarea obligatorie!
Cand ii explica cineva lui Cimpeanu ca nu conteaza rata de infectare? Daca nu mai sunt locuri in spitale poate sa fie si rata de 2 la mie. Trebuie sa dea voie la elevi sa aleaga daca vor sa faca online, macar sa putem lua singuri decizii, nu sa ne bazam pe politruci. In concluzie, suntem in al treila an scolar pandemic si suntem prinsi nepregatiti.
Pe bune ca pot însoți copilul cu dizabilități și CES la ore, pai pe mine nu ma lasă să îl duc nici pana la clasa ca să ii duc ghiozdanul.... De când cu asa zisa pandemie copilul meu se chinuie sa care un ghiozdan de 9-10 kg și el nu are voie sa facă efort.
”Consiliului Național al Elevilor susțin că „odată intrat în sistemul de învățământ, formarea continuă devine un fenomen rar întâlnit în rândul dascălilor din România” Consiliului Național al Elevilor mănâncă RAHAT pe săturate cu afirmația asta! E un neadevăr pe care nici nu merită să obosim să-l demontăm
Și dansul se poate întoarce la televizor inclusiv pe postul lui Urania ! Daca doamne ferește intre timp mor câțiva copii la ATI nu cred că îl afectează prea tare, cel mult se întoarce pe postul de la universitate unde va preda si on line că acolo se poate și nu dăunează nivelului de pregătire al studenților !
Prostie tipic românească,interesul financiar și politic primează in fata siguranței și sănătății micuților copii numai o echipa slabă și fără coloana vertebrala sănătoasă poate sa ia astfel de decizii
Consiliul Național al Elevilor este doar un paravan, altcineva este în spatele acestuia. Cine lucrează cu elevii știe cum gândesc aceștia. Și mai știe și cum sunt aleși reprezentanții elevilor, nu oricine ajunge acolo, trebuie să aibă mămică sau tătic "grande". Rușine celor care se ascund după copii!
O încălcare a drepturilor noastre ,ale oamenilor este ce face acest ministru habarnist. Ordinele unui guvern care nu exista sunt ilegale,doar Iohanis ii mai recunoaște . Este criminal ce se întâmpla!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/mesajul-transmis-de-anaf-pentru-profesorii-care-obtin-bani-din-meditatii-aveti-obligatia-de-a-depune-declaratia-unica-in-30-de-zile-de-la-inceperea-activitatii-inspectorii-anaf-asigura-indrumare-de/#comment-90887">E</a>. @e Vorbesti mult si scrii prost. Si e clar ca ai nevoie de repere. De tot soiul. Nu jucam in aceeasi liga, asa ca minidialogul nostru se incheie aici. Apropo, Pastorel Teodoreanu nu e personaj de roman. N-ar fi rau sa-l citesti, inainte sau sau dupa sedintele tale de filosofie in fata oglinzii. Uite asa mai inveti cate ceva. In rest, un singur lucru ai spus bine despre tine: esti modesta.
Mi se parea mai logic sa inceapa scoala primele doua saptamani online, avand in vedere ca multi se intorc din vacante si se evita astfel raspandirea virusului, decat sa ii chemi fizic, sa astepti sa se imbolnaveasca mii de elevi ca apoi sa i trimiti online. Ce asteptam, sa se imbolnaveasca mai multi, daca oricum tot online vor ajunge??? Pacat ca este haos, daca existau reguli stricte sanitare, testari, triaj al elevilor, se putea face scoala fizica fara probleme, dar tara asta zace intr-un mare vid decizional.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/mesajul-transmis-de-anaf-pentru-profesorii-care-obtin-bani-din-meditatii-aveti-obligatia-de-a-depune-declaratia-unica-in-30-de-zile-de-la-inceperea-activitatii-inspectorii-anaf-asigura-indrumare-de/#comment-90793">Virgiliu Glaman</a>. Bine ati zis! Daca indraznesti sa le ceri factura abia cand ai ajuns sa te cazezi, tot ei iti reproseaza ca de ce nu le-ai spus de la inceput ca ai nevoie de asa ceva? Inchiriaza cate unii la negru fara niciun stres. Ma mir cum de nu-i vede nimeni! Am inchiriat in august la munte si la mare si la ambele cazari am primit factura nr. 1 pe acest an! Buna treaba!
Bravo, Afumati! Sanatatea copiilor este mai presus de ambitiile celor doi Câtu si Câmpeanu. Cat despre Ministrul Sanatatii acela este mereu constrâns de cei doi, sa le acopere decizia. Odata destituiti epidemiologii din Ministerul Sanatatii sau deterninati sa isi dea demisia, nu mai exista opinie corecta in interesul sanatatii si protectiei umane.
Ce ar fi oare dacă ar învăța elevii, în primul rând bunul simț, apoi materia predată de profesori? Peste tot auzi zilnic: ,,am dreptul la...", dar nu au nicio obligație! Datoria lor este să învețe! Punct! Nu să emită zilnic inepții, care mai de care mai năstrușnică! Mi-e silă de tot ce se întâmplă mai nou în sistemul de învățământ!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/toti-profesorii-din-sistemul-de-invatamant-sa-faca-master-didactic-decontat-de-stat-si-stabilirea-unui-termen-de-gratie-pentru-inscrierea-la-acesta-propunere-pentru-romania-educata-facuta-de-consiliu/#comment-90944">B</a>. Bravoo! Foarte bun raspunsul, întru totul de acord !
Elevii au devenit atat de complicati si dati peste cap de nopti pierdute pe retele de socializare, incat nu le mai intra in voie nici parintii, nici frații, nici profesorii... Trist...
Chiar dacă sunt doar niște copii, nu e scuzabil să spună asemenea prostii. A început să le placă atenția și se grăbesc să vorbească; din păcate înainte de a gândi. Sau gândesc prost. Și mai e și o problemă de bun simț lipsă.
La ei de ce se poate hibrid și on line și la elevi nu domnule ministru ? Studenții de pot vaccina dat elevii nu pot fi toți vaccinați,! In ce tara trăim ?
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/toti-profesorii-din-sistemul-de-invatamant-sa-faca-master-didactic-decontat-de-stat-si-stabilirea-unui-termen-de-gratie-pentru-inscrierea-la-acesta-propunere-pentru-romania-educata-facuta-de-consiliu/#comment-90944">B</a>. Nu ca ar avea astia dreptate dar, ca parinte, nu pot sa nu observ lipsa de interes in "prestatia" dascalilor, cauzata lipsa unui sistem clar de urmarire a rezultatelor....timpul trece, leafa ( si meditatiile) merge, copii tot prosti raman...nimanui nu-i pasa.....
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/toti-profesorii-din-sistemul-de-invatamant-sa-faca-master-didactic-decontat-de-stat-si-stabilirea-unui-termen-de-gratie-pentru-inscrierea-la-acesta-propunere-pentru-romania-educata-facuta-de-consiliu/#comment-90924">Eduard</a>. Si nu orice fel de scoala. Se pare ca am ramas repetenta, pentru ca maria sa elevul ma trimite sa repet modulul psihopedagogic, cu truda facut timp de 4 ani de facultate, pe vremea cand chiar se facea cu simt de raspundere si prezenta 100 la suta(nu erai primit in examen daca aveai O SINGURA absenta nu la un seminar, ci la un curs. ) Cred ca trebuie sa reincepem sa lasam repetenti cu ghiotura, pentru ca, asa cum spune proverbul: pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. Trec prin mainile noastre avai-nevoie, termina scoala prin simpla noastra bunavointa si apoi capata curaj si aroganta si tupeu sa ne trimita in repetentie. Uita cand se ridica elevul ca boul la poarta noua si noi, in bunatatea noastra ii mai dadeam o sansa, desi in capul lui era praf si pulbere.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/mesajul-transmis-de-anaf-pentru-profesorii-care-obtin-bani-din-meditatii-aveti-obligatia-de-a-depune-declaratia-unica-in-30-de-zile-de-la-inceperea-activitatii-inspectorii-anaf-asigura-indrumare-de/#comment-90911">B</a>. B, ai înțeles cum ai vrut sau... cum ai putut. Eu respect orice om onest. Pe restul... nu am pentru ce - fiindcă trăiesc doar pentru ei, oricum nu le pasă de ceilalți. Iar la "capitolul" respect, nu ești exemplu nimănui! Nu cer bon țăranilor, dacă nu ai vorbi din cărți și nu ai respecta doar personajele din romane, ai avea habar că te-ai referit la cei care cumpără marfă și o revând, drept urmare nu sunt țăranii producători, cei pe care îi respect pentru munca lor și care nu sunt obligați să dea bon, fiindcă impozitarea/taxarea se face diferit (dar există și este legală, spre deosebire de evaziune), iar pentru tarabă (dacă închiriază) plătesc pe metru pătrat administratorului pieței. De unde crezi că știu toate astea? Ei mi-au povestit, B(ădie)! Sunt mai mândră de bunicul meu, om simplu/țăran - cu 4 clase - decât poți să fii tu vreodată de doctoratul tău (fiindcă asta consideri argument pentru a te impune, dar nu ai cum, la mine omenia este pe primul loc, indiferent cine ești/cu ce te ocupi). Eu respect țăranii, mă trag din ei și nu uit de unde am plecat, indiferent câte studii aș avea. Bunicul meu m-a învățat primul să nu îmi însușesc nimic din ce aparține altuia (inclusiv statului), oricât mi-ar fi de greu! Întâi își plăteau dările toate, apoi se rezumau la ce le rămânea și... nu era mult. Niciodată nu a folosit faptul că "și altul face" ca pe o... scuză că "i se cuvine", cum am văzut la tine și la mulți alți profesori! Știi ce au țăranii adevărați (nu cei cu care îi confunzi tu...) și tu nu ai? Modestie și o conștiință curată! Dacă îi numești "nea/tanti+prenumele" - nu vezi fețe acre de "domni" și "doamne" profesoare care consideră asta lipsă de respect. La asta m-am referit prin: "vei fi respectat la fel" - nea B. Se pare că te-ai bucurat mai mult timp decât mine de revistele comuniste! Cât despre forma comentariului meu, nu am pretenții literare fiindcă nici nu am urmat profil uman. A fost ceva mai "altfel" decât restul postărilor (inclusiv ale tale), atât și nimic mai mult. Aroganța ta mă lasă rece, din păcate nu și ipocrizia pe care o expui. Venind de la o persoană vaccinată asta: responsabilitatea socială se limitează la vaccin (fiindcă oricum ai ales să îl faci), dar nu și la restul legilor incomode pentru cadrele didactice? Eu nu voi fi niciodată scriitoare, dar... nici nu m-am pregătit pentru asta, în schimb tu... nu vei fi veci un reper moral pentru nimeni, iar asta este trist și nu doar în profesie!
Inainte de a vorbi ar trebui sa stiti ca prin lege trebuie sa protejam copii si sa le asiguram suportul necesar atat fizic cat si online. Daca profesorii isi fac treaba si predau cum trebuie atunci un copil iti invata , nu conteaza daca este online sau nu. Ar fi bine ca profesorii să se zbată si pentru drepturile copiilor. Programa este foarte încărcată si in fiecare zi li se preda alta lectie. Nu sunt sedimentate cunoștințele. Nu am vazut niciun profesor care sa raporteze ca nu exista suficient timp pentru materia foarte stufoasă. Toti se luptă pentru drepturile salariale însă pentru drepturile copiilor care sunt profesorii care se luptă?
Oare "domnișorii" și "domnișoarele" care au pus în dezbatere aceste idei "mărețe" cunosc cu adevărat ce înseamnă această meserie? E foarte ușor de vorbit când nu ai habar ce înseamnă cu adevărat să fii cadru didactic. Examene, concursuri, cursuri (din buzunarul casei), materiale didactice (din buzunarul casei), grade didactice.....oare nu sunt acestea master, după master, după master? Rușine. Și.....am o curiozitate: cine și în baza a ce îi alege pe acești elevi? Probabil sunt din tineretul partidului......
Un profesor cu minim 10-20 ani vechime se mai intoarce el la facultate? Cine deconteaza transportul, nu cred ca se vor deschide facultati in toate satele si orasele? Cine mai face ore daca toti profesorii sunt la facultate? Foarte amuzant acest articol, mai bine folositi banii pe salarii si investitii, nu pe hartii inutile.
Ati facut de curand vreun master sa vedeti ce calitate scazuta e in invatamantul universitar? Eu il fac acum, sunt in anul 2 si sunt PROFUND DEZAMAGITA. Nu mai puneti profesorii universitari pe un soclu ca nu e cazul. Nu vreau sa generalizez, dar majoritatea nu ar avea ce sa caute la catedra. Nu stiu pe ce criterii au ajuns acolo. Masteratul didactic este o falsa solutie. Sa facem cursuri, dar cu traineri profesionisti din mediul privat care stiu sa livreze calitate, ca altfel nu i-ar plati nimeni.
Aer trebui sa isi aduca aminte cum se dorea libertate de decizie locala. Sau au uita de acum cateva luni. Spuneau ca vor descentralizare....cata magarie.si nemernicie.... Cat despre rata de incidenta e o aberatie sa o calculezi o data oe saptamana. Ar trebui parintii carora lise imbolnavesc copii sa dea in judecata nunministerul ci direct pe.dl Ministru pt imbolnavirea copiilor... sa dea socoteala ..... Sunt de acord cu scoala.....fizica....dar tinand cont de rata de vaccinare....de rata de crestere a infectarilor...chiar suntem.asa de cretini? Nu intelegem.ca nu facem.decat sa fie din ce in ce mai rau?
Nu este rea ideea.....dar pana la acest master didactic ar trebui : 1) toti profesorii titulari fara examen de "titularizare "( exista extrem de multi )sa sustina acest examen si sa ia peste 7 ca sa mai poata fi numiti profesori angajati pe perioada nedeterminata! 2) control psihologic anuntit pentru toate cadrele didactice Cine acorda acest master didactic? Niste personaje care nu au predat niciodata ? Sau personaje mumite politic prin inspectorate?
Untold, restaurantele și distracțiile de care zice individa, constituie economia tarii. Dacă astea merg, merg taxe la stat, angajații își continua activitățile, oamenii au de lucru si pot face cheltuieli, pot cumpăra mâncare, haine, un week-end în Vama Veche etc. Astea țin economia, nu școlile cu prezenta fizica. Vreți sa fim toți boschetari, ca să ținem școlile deschise? Și cu ce vom plăti cheltuielile zilnice care implica mersul la școală, dacă închidem economia!?! Economia trebuie sa meargă cu orice preț. Oamenii trebuie sa aibă de lucru, sa încaseze un salariu lunar, sa poată face cheltuieli, care cheltuieli dau de lucru altor oameni, și tot asa. Asta e economia lumii. Școala fizica și pana sa înceapă pandemia, tot analfabeți funcționali scotea, asa ca.... Cine vrea sa învețe, o va face și în online, cine nu are chef, poți sa îl si culci în școala calare pe carti, ca tot degeaba, tot nu va învața nimic.
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/elevii-din-bucuresti-ar-putea-trece-la-scoala-online-dupa-doar-o-luna-de-la-debutul-anului-scolar-sustine-ministrul-educatiei-mi-as-fi-dorit-sa-se-micsoreze-viteza-de-avans-a-ratei-de-infectare-dar/#comment-90863">Eduard</a>. Nu e ambiția nimănui doar o chestie economica. Pur și simplu guvernul nu are bani sa întrețină atâția părinții sa stea acasă cu copiii. Problema e ca unii părinți avem bani și nu ne trebuie nimic financiar de la guvern, decât o simpla hotărâre ca cei care vor sa aleagă sa rămână în online, sa poată rămâne. Atâta trebuie și nimic mai mult.
În asta rămăsese toată treaba.La meditații,elevul vine o zi,două poate nu vine,cum să declari câți elevi ai?În afara unui anume prof de fizică(nu spui cine,persoană importantă!😉),câți profesori pricopsiți din meditații ați văzut?S-a terminat cu toți evazioniștii,rămăsese pricina pe profesori!Nu le-ar fi rușine!
In reply to <a href="https://www.edupedu.ro/testare-initiala-standardizata-la-10-discipline-pentru-toti-elevii-din-judetul-iasi-sefa-isj-luciana-antoci-la-educatie-fizica-si-sport-vor-fi-teste-si-masuratori-somatice/#comment-89512">Luca Palomir</a>. Foarte bine punctat!
Nimic de comentat despre limba de lemn din text. Papusarii din spatele denumirii pompoase de CNE isi fac ''cu prisosinta'' datoria si cresc noi generatii de domnisoare Pup. In esenta, una din propuneri ii trimite pe profesori, fie ei debutanti sau la apusul carierei, la scoala, la parcurgerea unui ''master didactic de pregatire psihopedagogica'' (sic!, CNE a inventat masterul dublu, in specialitate si psihopedagogic!). Adica tu, la cei 17-18 anisori ai tai, iti trimiti profesorul cu 35 de ani la catedra sa mai invete un pic, pentru ca tu, ''beneficiarul primar'' (si uneori, din pacate, primat) al educatiei, ai nemultumiri. Da? Bine. Contrapropunere: profesorul acela pe care tu l-ai trimis, cu tupeul caracteristic, inapoi la scoala, sa te evalueze, spre sfarsitul clasei a XII-a, dar sa te evalueze de sa-ti sara capacele, de-adevaratelea, si, in cazul foarte probabil in care nu corespunzi cerintelor, sa ceara sa fii trimis tocmai hăt inapoi la clasa a V-a, s-o iei tu frumusel de la capat. Si asa sa termini liceul cand oi avea nepoti. Cum iti suna, membrule CNE, viitor cadru de partid de nadejde? Este incredibil cum de doi ani de zile triada minister+parinti+teatrul de papusi CNE gaseste NUMAI in profesori sursa tuturor relelor din invatamantul asta care oricum e pe duca.
Ordinul ala este scris in asa fel incat sa nu se treaca la invatamant online asa simplu. Practic se trece online cand si daca vrea muschiul lor. Daca incidenta cumulata pe ultimele 14 zile ar fi 1000/1000 si nu ar fi declarata carantina prescolarii si cei din invatamantul special ar merge la scoala ca si cum nu ar fi pandemie :).
Masterat didactic obligatoriu pentru oamenii din sistem ca asa au spus elevii ca formarea profesorului e un fenomen rar??? Whattt?? In primul rand ca astfel de decizii nu se iau in baza a ce spune elevul. In al doilea rand, profesorii sunt singura categorie sociala care se formeaza continuu si inca pe banii proprii( un profesor nu are liniste un an din viata pentru ca mereu are cursuri, cercuri, examene, grade, formari, proiecte si mai nou studiaza individual sau prin cursuri tehnici de predare online. In al treilea rand, de ce am mai muncit 4 ani in facultate si am facut modulul psihopedagogic, care a fost foarte greu: didactica, psihologia copilului, pedagogie si practica pedagogica? Sa faca cei cu Bologna, care in 3 ani nici disciplina de licenta nu si-au insusit-o suficient. Ma pui pe mine la 50 de ani si 4 sau 5 ani de facultate si modul la fel sa fac master didactic? Masterul este un studiu postuniversitar. Daca imi doream asta nu ma faceam profesor, pentru care s-au cerut studii universitare. Da, este corect sa faca debutantii actuali, pt ca ei nu au facut acest modul. Cred ca cineva a mancat stricat cand a gandit asa ceva. Sa-si revina rapid! Oare nu vedeti ca nu mai vrea nimeni in invatamant si pe cei care mai sunt ii fugariti cu dispret, impuneri si salarii de rahat pe care le mai si taiati? Adica invatatoarea aia care a pus stiloul in mana 40 de ani copiilor brusc nu mai e competenta, noroc ca o trimiteti voi la masterat didactic. Nerusinatilor! Numai un mediocru sau un ignorant care nu stie nimic in invatamant poate sustine asa ceva pentru ca profesorii stau cu ....la soare o viata si formarea e un fenomen rar vezi Doamne, asa au spus elevii...Ha, ha, ha....Asa ati ajuns: sa faceti proiect de tara cu articole bazate pe aprecierile elevilor. Inca nu am mers la niciun examen de mana cu elevii.
Pe mine una nu ma deranjează dacă e făcut cum trebuie și nu cu favoritisme pt x și y. Ar trebui su un stagiu în străinătate, de 2-3 luni în timpul masterului.Ar fi necesar ceva care chiar sa dezvolte.
Cursuri de perfectionare se faceau la fiecare 5 ani. Acum se cere master doar la stat, nu mai au studenti masteranzi la facultatile de stat si au saracit aici profesorii! Era suficient la fiecare 3 -4 ani cate 3-4 luni de cursuri pentru orofesorii din orimar si gimnazisl, liceal.Totul este pentru interesul unora si pentru bani.

Video EduPedu