Cristoiu Blog
Cristoiu Blog

Cristoiu Blog

Cristoiu Blog – Ion Cristoiu este un jurnalist, scriitor, analist politic român.

În cadrul evenimentului „Energia în priză” organizat la București de ziarul Bursa, directorul general al Azomureș, Harri Kiiski a prezentat câteva dintre soluțiile identificate pentru reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă, în contextul programului Green Deal al Comisiei Europene. Azomureș a redus emisiile cu efect de seră cu 54 % față de 1990 și 2005, […]

The post Azomureș propune autorităților și mediului economic național soluții pentru reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă appeared first on cristoiublog.ro.

Cu puțin înainte de 30 mai 2021, data lansării lui Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL, cînd lansarea era pentru marele public un simplu zvon, iar pentru jurnaliștii pe Politic, întrebat despre acest nou concurent, Ludovic Orban a răspuns cu emfază că abia așteaptă să aibă unul.

The post Pregătește Ludovic Orban condițiile pentru a rupe PNL? appeared first on cristoiublog.ro.

Compensarea anunțată astăzi de Guvern este în fapt o reducere mascată a taxelor pe care le plătesc furnizorii. Pentru ca furnizorii vor aplica discount, iar statul le va deduce acel discount din TVA de plata, accize și impozit pe profit. Iar de contravaloarea acelor reduceri mascate(minusul de venituri la buget) statul se va împrumuta, va […]

The post Compensarea anunțată astăzi de Guvern este în fapt o reducere mascată a taxelor pe care le plătesc furnizorii appeared first on cristoiublog.ro.

Președintele Tunisiei, Kais Saied, a declarat, marți, că țara sa este condusă de către o mafie și s-a angajat să lupte împotriva politicienilor corupți. ,,Acesta este un stat cu două regimuri, un regim aparent, cel al instituțiilor, și un regim real, cel al mafiei care guvernează Tunisia”, a subliniat Saied într-o înregistrare video postată pe […]

The post Președintele Tunisiei s-a autoproclamat drept interpretul suprem al Constituției appeared first on cristoiublog.ro.

Începând cu 15 septembrie anul 2021, Simona Halep își va schimba numele. Cu alte cuvinte, suntem în ultima zi a acestui nume celebru cunoscut pe toate meridianele lumii. Este numele unui român care a putut să fie numărul 1 la nivel planetar în domeniul său. Câți oameni din țara noastră au reușit acest lucru ? […]

The post Ultima zi pentru numele Simona Halep appeared first on cristoiublog.ro.

Ion Cristoiu debutează ca gazetar încă din perioada studenției în 1968 la Viața Studențească. Pentru o scurtă perioadă 1971-1974 părăsește această meserie revenind în breaslă în anul 1974 ca redactor șef adjunct la același ziar. Tot în această perioadă devine redactor șef adjunct și la revista Amfiteatru. În 1979 Ion Cristoiu este numit redactor șef adjunct la Scînteia tineretului pe domeniul cultură și coordonează Tineretul Liber și Secvența. Publică în S.L.A.S.T., Suplimentul literar al Scânteii Tineretului.

În urma unor conflicte avute cu conducerea publicației Scînteia tineretului, în 1986 este mutat disciplinar la secția Agrară, până în 1987 când este numit redactor șef la revista Teatru, în această funcție îl găsesc evenimentele din 1989.

La cererea ministrului culturii postdecembrist Andrei Pleșu, ca toți lucrătorii din perioada comunistă să-și dea demisia din funcțiile ocupate în acea perioadă, Ion Cristoiu răspunde acestei cereri și își dă demisia din toate funcțiile anterioare.

În 1990 sub conducerea lui Ion Cristoiu apar 3 publicații Expres Magazin, primul ziar privat din România ziarul Observator și Zig Zag. Ultima publicație reușește să ajungă la un tiraj de 600.000 de exemplare, un record pentru acea perioadă.

După ce demisionează de la conducerea săptămânalului Zig Zag, în 1992 pune bazele ziarului Evenimentul zilei, cotidian considerat deschizătorul presei românești de după 1989. După ce părăsește Evenimentul Zilei, Ion Cristoiu este colaborator la mai multe publicații, printre care: Național, Cotidianul, Azi și Monitorul de București.

În 9 decembrie 2002 Ion Cristoiu a preluat conducerea postului de știri Realitatea TV acționar principal în acea perioadă fiind Silviu Prigoană. În 10 iunie 2003 jurnalistul își depune demisia deoarece nu a dorit să îndeplinească cererile conducerii și anume să concedieze 100 de angajați din totalul celor care lucrau în acel moment la Realitatea TV.